Vindere af cyklistprøven - TILLYKKE

Erik Hald den 30-05-2016
    Sidste nyt i Windows 10 opgraderingssagen!!!

Alle maskiner skal være opgraderet inden, vi går på sommerferie. Fra 1/8 koster det 100$ pr maskine.
    Derfor skal de af jer, der ikke har fået opgraderet jeres arbejdscomputer endnu, sørge for at indlevere den til Steffen eller undertegnede, så vi kan få det gjort.

IT-RYKSÆKKE!!!!
    De elever , der har IT-ryksække, skal ogå sørge for at få dem indleveret til opgradering. Klasselærerne bedes derfor sørge for at disse maskiner bliver indleveret også til Steffen eller undertegnede.

Vognene er i gang med at blive opgraderet, og vi går så småt i gang med computerne til Whiteboards og Smartboards.

Mvh. Erik
    Erik Hald den 20-05-2016
    Windows 10 på skolecomputerne samt elevadgang til Office365.

I den kommende tid vil samtlige computere på skolen blive opgraderet til windows 10 samt officepakken opgraderes til office 2013. Det skulle gerne fjerne de problemer, der har været med, at elevernes brugerprofiler går i udu. Samtidig bliver hastigheden og kapaciteten på computerne væsentlig forbedret.
    Elevernes skrivebord på computerne ser noget anderledes ud, men det tror jeg ikke bliver noget problem. Der er dog nogle enkelte ting, man som bruger skal være opmærksom på. For at mindske logontiderne, vil det være hensigtsmæssigt, at lærerne/pædagogerne reserverer de maskiner, der hører til de forskellige afdelinger på skolen, samt at man, så vidt det er muligt, sørger for at eleverne bruger maskiner, de har brugt før. Årsag til dette er, at første gang man logger på en win 10 maskine på skolen, skal der dannes en profil lokalt på maskinen - altså hver gang man logger på en ny maskine. Dette tager et par minutter. Bruger man derefter den samme maskine, er logontiden nede på omkring 10 sekunder. Der er mulighed for at indrette enkelte områder på skrivebordet som man gerne vil have det, men igen, det gemmes lokalt i den brugerprofil, der ligger lokalt på computeren. Tager man en anden maskine, skal man altså til at tilrette igen.

Adgang til Office365 på elevernes egne computere og tablets:

I den aftale, som Aarhus Kommune har indgået med Microsoft om Office365, er der mulighed for, at elever gratis kan downloade Office 365 til deres PC’ere både på skolen og privat. Der kan downloades på op til 5 devices.
    For at download Office 365 skal eleverne via http://portal.office.com logge på med deres unilogin på formen unilogin@aak-skole.dk samt password
    Der henvises til vedhæftede vejledninger vedr. download af Office 365 til elevers PC’ere. Start med Office365 kom godt i gang.

Mvh. Erik Hald (IT ansvarlig på Kragelundskolen)

Lene Birgitte Mols den 10-05-2016
    Så kom foråret endelig og fodboldbanerne kan igen bruges.

Mange tak for tålmodigheden!

Lene mols, skoleleder